Zelf kweken

Kweek je eigen cannabidiol rijke plant.

Om zelf kennis te maken met de Cannabisplant, de bron van onze CBD-olie, krijg je bij Canmedix zaadjes cadeau van de Cannabis Stativa L.USO31’. Deze zaden zijn officieel erkend en in de EU gecertificeerd.

Er zijn vele duizenden verschillende cannabiszaden en planten. Deze Cannabis Stativa L USO31 mag LEGAAL gezaaid worden, omdat het niet de psychoactieve stof THC (tetrahydrocannabinol) bevat. Je kunt dus niet stoned raken bij gebruik! Qua uiterlijk lijkt hij wel op een wiet plant omdat het uit dezelfde familie komt. Bewaar daarom de bijlage van het kaartje, zodat je kunt laten zien wat je geplant hebt.

Deze Cannabis Stativa L wordt legaal gekweekt voor bijvoorbeeld de productie van vezels voor textiel en wordt ook wel vezelhennep genoemd. Daarnaast beschikt deze plant over tal van waardevolle, gezondheidsbevorderende stoffen zoals vele cannabinoiden waaronder CBDa, terpenen en andere nuttige plantbestanddelen.

Hoe ga je aan de slag?

De Cannabis Stativa L. ‘USO31’ is zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat en heel eenvoudig te kweken. De plant is niet snel vatbaar voor ziekte, groeit snel en vormt een mooi dicht bladerdek. Je kunt deze Cannabis Stativa L. ‘USO31’ zaaien van april tot eind juni. De beste tijd is begin-half mei.

Ontkiemen van het zaadje doe je binnen of buiten. Binnen: Tussen tissues op een schoteltje met water. Als het worteltje 1cm is kun je het overbrengen in een kweekpotje (ca 9-9-9cm) dat met vochtige aarde is gevuld. Maak met een sateprikker een klein holletje van ongeveer 1 cm diep in de aarde. Stop het zaadje in het holletje en zet het bakje in de vensterbank. Na een paar dagen zie je het plantje boven komen. Na een tijdje kan de plant buiten geplant worden. Buiten: Heel eenvoudig, maak een kleine kuiltje in de vochtige bodem en leg het zaadje erin.

  • Cannabis is een sterke plant en kan goed tegen een stootje. Als de planten buiten ver uit elkaar staan is het raadzaam een bamboestokje erbij te plaatsen zodat de plant niet omwaait en knakt.
  • Half juli-augustus gaat de plant bloeien. Aan het einde van de bloeifase zijn de hars druppeltjes zichtbaar in de bloem. Deze hars bolletjes bevatten de gezondheidsbevorderende stoffen.
  • Na ca. 100 dagen na planten, rond Augustus-September kun je de plant oogsten en drogen.
Wat kun je allemaal doen met de plant na oogsten:
  • De verse bladeren kun je fijnmalen met een sap machine. Dit sap bevat veel terpenen en zure cannabinoïden zoals CBDa.
  • Een gezonde salade mee aanvullen.
  • De gedroogde plant kun je in een katoenen hoesje stoppen, dat je in je hoofdkussen legt. Door je lichaamswarmte komen de terpenen vrij die je kunt inademen.
  • De gedroogde plant kun in een katoenen zakje doen en in het bad plaatsten. Door de warmte van het water komen de terpenen vrij die je kunt inademen.
  • Zelf CBD rijke olie maken.
  • De 3 meter hoge plant kan ook leuk zijn als doolhof in een kleine tuin.
Kortom

De Cannabis Stativa L.USO31’ (hennep)  is een legale, gecertificeerde, plant die wat betreft uiterlijk lijkt op een wietplant. Deze plant bevat niet de psychoactieve stof THC en wordt niet gerookt. Het telen van hennep is in Nederland toegestaan.

Heel veel succes en plezier met het kweken van deze bijzondere plant.